Ohjeistus

Tervetuloa Kuopio Liven Joulutapahtumaan!

Kuopio Live -Facebook ryhmä järjestää TALKOO VOIMIN jouluisen myyntitapahtuman, joka kantaa nimeä Joulukylä ja Tori. Ei ole mikään salaisuus, että esikuvana tapahtumalle on mm. Saksan joulutorit, jotka huokuvat jouluista tunnelmaa tuoksuineen, makuineen ja tuotteineen .

Tapahtuman takana ei ole mitään isoa koneistoa, vaan paikallisia yrittäjiä, jotka tekevät tapahtumaa vapaaehtoisesti ilman korvausta. Tapahtuman ideana on tarjota paikallisille yrittäjille kohtuuhintainen markkinapaikka. Tapahtuma järjestetään nyt kolmatta kertaa ja ensimmmäinen tapahtuma sai supersuosion keräten yli 10.000 kävijää jotka kirjaimellisesti ostivat monet myyntipöydät tyhjiksi. Viime vuonna tapahtuma ylitti edelliset vuodet ja kävijöitä oli noin 15.000!

PAIKKA

Joulutapahtuma pidetään tänä vuonna Kuopion leväsellä Kauppapaikka Hermanissa.

MYYJÄKSI?

Nyt toivotammekin SINUT hyvä paikallinen savolainen yrittäjä, tervetulleeksi myymään tähän aivan uudenlaiseen tapahtumaan.

Teemana on erityisesti paikallisuus, kotimaisuus ja tietenkin joulu. Toivommekin mukaan myyjiä, joiden tuotevalikoima sopii tapahtuman henkeen. Olemme asettaneet myyjille hiukan reunaehtoja, jotta tapahtuman teema ei kärsi.

Suosimme kotimaista ja käsityötä
Toivomme myyjiltämme löytyvän jotain mitä ei marketista löydy. Ethän tule myymään jotain, mitä löytyy jokaisesta marketista ja jossa lukee made china.

Ostokset heti mukaan
Asiakkaiden tulee saada ostoksensa heti mukaan. Tämä tapahtuma ei siis ole esittelijöitä (verkostomarkkinointia) varten vaan myyjiä.
Tilaa on rajallinen määrä, joten tämä rajaus tulee osittain myös siitä johtuen.

Jouluinen pukeutuminen
Toivomme myyjiltä joulumieltä ja heittäytymistä, joten puethan edes tonttulakin 😉

Yhtenäiset pöydät
Jotta saamme luotua tuon ihanan joulumaan ja torin, vaatii se yhteistyötä ja yhtenäistä visuaalista ilmettä, joten:
Valkea pohja toimii hyvin pötäliinassa, punainen ja vihreä korostus väreinä (joulun värit)
Luonnonkoristeet: kävyt, havut jne.
Lyhtyjä, tonttuja, poroja yms. Somisteina
Tehdään yhdessä yhteinen.

MYYNTIPÖYDÄT
Omia pöytiä ei tarvitse tuoda, vaan ne löytyvät valmiina paikan päältä.  Rekkejä tai muuta myyntikalustoa ei ole tapahtuman puolesta.

MYYNTIPAIKAT
Yhden myyntipaikan koko on yksi pöytä. Pöydät ovat noin 150cm leveitä. Jos tarvitset pöydän lisäksi tilaa esimerkiksi rekille, ilmoitathan siitä ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrin suunnittelemaan tilan niin, että jokaiselle myyjälle löytyisi optimaalinen tila, MUTTA paikkaa ei voi itse valita.

Pöytäkartta tullaan julkistamaan heti, kun alkaa hahmottua myyjien määrä ja paikkatoiveet.

MYYNTIPAIKAN HINTA
Yhden myyntipaikan eli yhden pöytä paikan hinta on 60€. Jos tarvitsen pöydän lisäksi tilan myös esim. Rekille on hinta 60€. Ensisijaisesti yksi paikka/myyjä, MUTTA jos tilat antaa periksi pyrin järjestämään myös isompia myyntipaikkoja eli ns. Kahden pöydän paikkoja. Jos haluat isomman myyntipaikan, ilmoitathan siitä ilmoittautumisessa. Kahden pöydän paikan hinta on 100€
(Hinnat sis. Alv:n 24%. Hinta yhteensä siis kahdelta päivältä.)

ILMOITTAUTUMINEN MYYJÄKSI
Ilmoittautuminen myyjäksi tapahtuu tapahtuman internetsivujen (http://www.kuopiolive.fi/) kautta, nettilomakkeella. Ilmoittautumiset tulevat allekirjoittaneelle. Saat vahvistuksen, kun olen käsitellyt ilmoittautumisen. Tarkemmat paikat vahvistetaan puolestaan hyvissä ajoin ennen tapahtumaa.

Tarvittavat tiedot:
Yrityksen nimi
Yhteyshenkilö / myyjä
Yhteystiedot: sähköpostiosoite, www -osoite (markkinointitarkoitukseen)
Tuotevalikoima
Toiveet paikan suhteen:
Sisä- vai ulkopaikka
Yksi paikka vai isompi paikka
Tarvitsetko tilan rekille tai muulle isommalle myyntiartikkelille yms.

 

TORIN RAKENTAMINEN

Joulutoria aletaa rakentamaan jo torstaina. Myyjät voivat tulla laittamaan omia pöytiään puolestaan jo perjantaina. (Aikataulu tarkentuu lähempänä.)
Lauantaina paikan päälle pääsee jo vaikka heti aamustakin, jos ei esim halua/pääse perjantaina paikkaa laittamaan. (Tästäkin aika tarkentuu lähempänä.)

Omaa myyntiapaikkaa saa alkaa purkamaan vasta kun tapahtuma on sulkeutunut. Eli myyjien on maltettava olla myyntivalmiudessa loppuun asti. Sunnuntaina purkamiselle on hyvin aikaa ja näillä näkymin purkuaika jatkuu myös maanantaille.

Huom:
Tapahtuma järjestetään täysin talkoovoimin, joten jokainen auttava käsi on tervetullut ja jokainen auttava myyjä saa alennuksen myyntipaikasta (-50%).

OHJELMA

Joulukylässä tulee olemaan erilaista ohjelmaa, kuten musiikkiesityksiä. Tarkemmin tiedotamme ohjelmasta facebook ryhmässämme.

Koska tapahtuma järjestetään talkoilla, ei esiintyjille voida maksaa esiintymiskorvausta. Mutta esiintyjät saavat tapahtuman puolesta kerätä kolehdin esiintymisen jälkeen. Lupaamme kuitenkin jokaiselle esiintyjälle näkyvyyttä tapahtuman omissa medioissa.